Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    TARIM

    Tarım İşkolu
    Cezaevi İşyurdu Birimi olarak, hükümlülerin meslek edinmelerini sağlamak ve üretken bireyler olarak topluma kazandırılmalarına katkıda bulunmak amacıyla geniş ölçekli tarımsal üretim faaliyetleri yürütmekteyiz. Modern tarım teknikleriyle sürdürülebilir üretim yaparak hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de hükümlülere tarımsal beceriler kazandırıyoruz.
    Üretim Alanlarımız ve Faaliyetlerimiz
    1. 450 dekar alanda buğday ve ayçiçeği üretimi: Yüksek verimli tohumlar ve modern tarım uygulamalarıyla kaliteli ürünler elde ediyoruz.
    2. 50 dekar alanda yonca üretimi: Hayvancılığın temel yem ihtiyacını karşılayarak verimli ve besleyici yonca üretimi gerçekleştiriyoruz.
    3. 8 dekar alanda çilek yetiştiriciliği: Organik tarım yöntemleriyle lezzetli ve sağlıklı çilekler yetiştiriyoruz.
    4. 15 adet her biri 320 metrekara olan seralarda sebze mevye üretimi: Seralarımızda yıl boyunca çeşitli sebze ve meyve üretimi yaparak taze ve doğal ürünler sunuyoruz.
    5. 100 dekar alanda ceviz yetiştiriciliği: Uzun vadeli tarım yatırımlarımız arasında bulunan ceviz üretimi gerçekleştiriyoruz.
    6. 10 dekar alanda karpuz, kavun ve balkabağı üretimi: Mevsimine göre uygun olarak yetiştirdiğimiz bu ürünler, doğal ve lezzetli tatlarıyla sofralara ulaşmaktadır.
    Hükümlüler İçin Tarım Eğitimi ve İstihdam
    Hükümlüler, işyurdu birimimizde aldıkları tarım eğitimi sayesinde meslek sahibi olurken, tarım sektöründe istihdam edilebilecek yetkinlikler kazanmaktadır. Bu kazanılan yetkinlikler tahliye sonrası hayata daha sağlam adımlarla devam etmelerine olanak tanımaktadır. Tarımsal üretim süreçlerinin her aşamasınd aktif olarak yer alan hükümlüler, modern tarım teknikleriyle tanışarak bilgi ve deneyimlerini arttırmaktadır.

    Adres

    Turist mahallesi babaeski caddesi no:1 KAVAKLI

    Telefon

    0288 246 12 11 - 0507 456 08 94

    0288 246 12 66

    E-Posta

    kirklareli.acikisaretadalet.gov.tr